Menimme emännän kanssa maneesiin ja se vaarallinen kävelytyskone oli taas päällä. En pystynyt ollenkaan rauhoittumaan, kun kuulin muiden kevosten olevan siinä koneessa sisällä. Yritin huutaa niille, että tulevat pois sieltä, mutta ne eivät ilmeisesti kuulleet. Lopulta emäntä laskeutui selästä alas mutisten jotain omituisesta ponista.

Emäntä otti minulta satulan pois ja suitsista ohjat irti ja pyysi Sakaria taluttamaan minut kävelykoneelle. Sillä kuulemma riittää voimat paremmin jos minä päätän poistua paikalta. Pyh! Minuahan ei pidättele mikään! Lähempänä kuitenkin huomasin, ettei se kone ollutkaan niin vaarallinen. Vähän varmuuden vuoksi kuitenkin kuovin ja tepastelin mahdollisimman hurjannäköisenä siinä koneen edessä, ettei se uskalla käydä päälle.

Äkkiä huomasin, että minut oli jätetty sinne koneeseen sisälle. Siinä oli liikkuvat seinät! Ei voinut yhtään jäädä seisoskelemaan, sillä silloin se seinä tuli päälle! Hetken ihmeteltyäni tilannetta, totesin, että helpoimmalla pääsee kun vain kävelee reippaasti eteenpäin. Osasin emännän yllätykseksi jopa vaihtaa sujuvasti suuntaa. Emäntä oli varman, että se oli vahinko. Luuleeko se minua tyhmäksi?!

Jännittäviä tällaiset uudet asiat. Emäntä sanoi, että pitää vielä harjoitella tuon kävelytyskoneen käyttöä. En ymmärrä miksi. Kyllähän minä jo osaan kävellä.

1240087531_img-d41d8cd98f00b204e9800998e