Kaikki ihmiset tallilla tuntuivat tänään olevan erityisen väsyneitä. Johtuu varmaan siitä, että ne kehtasivat metelöidä melkein koko yön maneesissa. Mikähän järki siinäkin oli? Emäntäkin kävi keskellä yötä rauhaani häiritsemässä. Ymmärsi tosin korvaukseksi antaa tukon tuoretta ruohoa ja voikukanlehtiä, sekä rapsutella. Ihmisillä on kummallisia päähänpistoja, etenkin näin kesäaikaan.

Töiden aika näytti kuitenkin ikäväkseni koittavan väsyneestä ilmapiiristä huolimatta.  Vaivalla hankkimani savi-/pölykuorrutus hinkattiin pois, putsit laitettiin jalkaan, satula selkään ja suitset päähän. Kiinnitin kuitenkin huomiota poikkeukselliseen välineistään, kuolaimiini kiinnitettiin delta. Yleensä emäntä irrottaa ohjat ja ottaa mukaan pitkän narun käyttäessään deltaa, mutta tälläkertaa ohjat pysyivät paikoillaan ja mukaan tarttui vain riimunaru.

Syy tälle poikkeukselle selvisi kentällä. Minut oli hetkellisesti ylennetty opetusmestariksi. Selkääni kiipesi mies, joka selvästi ei hirmuisen kokenut kuski ollut. Koska emäntää tuntui jännittävän koko homma niin, että sen raukan jalat aivan tutisi, päätin käyttäytyä esimerkillisen hyvin. Selkäännousun ajan seisoin paikallani ja tein muutenkin kaiken niin kuin kunnon hevosen kuuluukin. Emäntä ja selässäni istunut mies rentoutuivat molemmat melko nopeasti. Kun uusi kuskini ja minä olimme hetken tutustuneet toisiinmme ja emäntä oli varmistunut, etten aio keksiä kolttosia tai kadota naapurikunnan puolelle, pääsin irti riimunarusta ja sain keskittyä kunnolla opetushommiin.

Opetin ratsastajalleni mm kuinka hevonen pitää pysäyttää ja kuinka pyydetään taas liikkeelle, sekä myöskin käännöksiä. Oppilas olikin hyvin oppivainen, joten homma oli tosi kivaa. Ei turhia hörkyillut selässä, ei vaatinut minulta juurikaan mitään, vaan oli tyytyväinen minun määräämääni vauhtiin, eikä repinyt suusta. Meillä oli oikein rento opetushetki. Mukava ja leppoisa päivä kerrassaan. Tällaisia voisi minun mielestäni olla useamminkin. Tosin mikäli emäntääni yhtään tunnen, huomenna on taas täysi vauhti päällä ja treenit käynnissä.

 

Ohessa vielä kuva minusta oppilastani opettamassa:

1245447351_img-d41d8cd98f00b204e9800998e