Emäntä on totaalisesti seonnut. Siis ihan tyystin pihalla. Tänään se raahasi maneesiin puomeja, muttei ainoatakaan tolppaa ja minullakin oli koulupenkki selässä! Mitä ihmettä sen päässä oikein liikkuu?

Hämmennykseni senkun kasvoi, kun se tosiaan rupesi kouluratsastuksellisia liikkeitä alkuverryttelyn jälkeen vääntämään. Ei tule mitään, ajattelin mielessäni moneen kertaan. Sitten vihdoin päästiin asiaan, eli puomien ylittämiseen. Helkkarin kettu oli sijoittanut puomit voltin kaarelle! Siinä ne nökötti kesken voltin jalkojene reitillä! Meinasin mennä aivan sekaisin tästä uudesta asiasta ja noloa tunnustaa, että menin lähestulkoon jaloistani sekaisin, mutta vain LÄHES. Oli siellä sitten ihan normaalitkin ravipuomit, joten niillä minun pikin oikein skarpata, ettei aivan pelleilyksi mene koko touhu.

Lopputreeneissä olikin jo sitten ihan vakavastiotettava estehevonen, vaikka emäntä kovasti yritti vakuutella, että koulu tässä nyt tuupataan. Minulla ainakin oli hauskaa ja niin taisi olla emännälläkin. Laukattiinkin ihan tukat hulmuten hetken aikaa. Oli tosi piristävää vaihtelua normaaliin treeniin tällainen puomijuttu. Joutui ihan oikeasti keskittymään omiin jalkoihinsa.