Täytyy ilmeisesti ryhtyä radikaaleihin toimiin, ettei nuo minun naiseni pääse kommunikoimaan keskenään. Epäilen, että emäntä opettaa varaemännälle pahoja tapoja. Varaemäntä oli tänään minua viihdyttämässä, mutta tämäpä ei ollutkaan lainkaan viihdyttävä koulutuskerta!

Jo harjauksen ja satuloinnin aikan olin havaitsevinani tiukentuneita otteita. Yhtään ei saanut näykkiä, eikä touhuta omia juttuja, kun heti oli varaemäntä komentamassa. Mitä ihmettä sekin oikein itsestään kuvittelee?! Kurjaa kun tällätavalla nöyryytetään itseään kunnioittavaa ponia ja vielä kaikkien tallikavereiden nähden!

Maneesissa ajattelin ottaa luulot pois ja olla päästämättä varaemäntää selkään. Siitähän sillä vati kippasi ihan totaalisesti! Riehaantui kuin emäntä konsanaan. Olin todella hämmentynyt tästä uudesta käänteestä. Varaemäntä kiipesi selkään ja alkoi vaatia asioita. En voinut muuta kuin totella, koska herkkä psyykkeeni järkkyi moisesta käytöksen muutoksesta.

Pohtiessani tämän ongelman ydintä, tulin siihen lopputulokseen, että emäntä on kaiken takana. Nuo naiset on pidettävä erossa toisistaan! Muuten menee tuon varaemännän koulutus täysin pilalle, kun tuo emäntä opettaa noita väärin opittuja asioita.